top of page

Acerca de

Bohus fästning med solnedgång i bakgrunden

Aktiviteter

Vad gör vi mer utöver våra tränings- och hantverkstillfällen?

Två män i medeltidskläder sitter på en bänk med fårfällar, den ena utför svärdvård
Två personer i skyddsutrustning blir filmade vid uppvisning av fäktning med långsvärd under musikhjälpen i norrköping 2021

Modernt

Under året brukar vi även delta i några evenemang med modernare inriktning där vi i huvudsak fokuserar på att visa upp HEMA som sport. Under dessa evenemang använder vi oss till störst del

av moderna kläder, skydd och utrustning.

När, var och hur?

De evenemang och marknader vi kommer att delta i under året finns listade under fliken evenemang i menylisten, listan på evenemang uppdateras allt eftersom fler bokas in. Nyfiken på att se hur det kan se ut under evenemang och träningar redan nu? Bilder finns i vårt galleri.

Historiska och moderna evenemang

Historiskt

Under främst sommarhalvåret, maj-september, finns möjligheten att delta i ett antal medeltida/historiska marknader runt om i Sverige tillsammans med föreningen. Vi klär oss i historiska kläder och utrustning samt bor ofta i de historiska tältlägren där vi i så stor utsträckning vi kan försöker efterlikna hur man levde på den tiden. Under dessa evenemang brukar vi ha i uppdrag att hålla i bland annat uppvisningar och workshops i HEMA, där vi visar hur kamp på detta sätt ofta kunde se ut förr. Vi anordnar även lättare riddaruppvisningar till häst vid enstaka tillfällen.

Övriga aktiviteter

Förutom evenemang är vår förhoppning att även kunna erbjuda andra typer av aktiviteter under året, vissa med historiskt tema och vissa med mer modernt.

Exempel på den här typen av aktiviteter skulle kunna vara större hantverks/återskapande-träffar, studiebesök hos någon annan HEMA-klubb eller hantverkare samt ordna picknickar eller andra tillfällen då vi kan dra på oss våra historiska kläder och umgås med varandra. Den här typen av aktiviteter planeras löpande under året och vilken typ av aktiviteter det blir samt hur ofta det finns möjlighet att utföra dessa beror på intresse och möjlighet till deltagande hos våra medlemmar.

bottom of page