top of page

Acerca de

Läder Arbetsverktyg

Hantverk och historiskt återskapande

Föreningen fokuserar inte bara på att träna HEMA utan det finns även ett stort intresse för historiskt återskapande på olika sätt.  

Vad gör vi?

Hittills har vi främst kopplat det historiska återskapandet till de olika historiska evenemang vi varje år brukar delta vid för att där kunna ha tex utrustning för att göra uppvisningar mm. Vi har då skapat enklare material och dekorationer för att kunna visa på den historiska sidan av föreningen och passa in i den tidsålder som evenemanget vi besöker håller sig inom. Vi har även förutom detta haft träffar där medlemmar har kunnat mötas, lära av varandra och arbeta med egna projekt såsom att tex sy egna historiska kläder eller dylikt. Vår ambition framåt är att fortsätta utveckla denna del av föreningen på olika sätt.

Träffar

Söndagar mellan kl: 15.00-18.00 finns möjligheten för trevligt umgänge tillsammans med likasinnade i vår lokal. Ta med och arbeta med ditt hantverks- eller återskapandeprojekt, inspireras av och inspirera andra.

Vi kommer även att anordna andra typer av träffar då vi ses under längre stunder, tex en heldag, och göra saker tillsammans. Dessa kan ha lite olika teman och syften och kan handla om allt från att skapa saker som föreningen behöver exempelvis i tältläger eller inför uppvisningar till att dra på oss våra historiska kläder för att ses och ha picknick mm någon annanstans än vi brukar. Mer information kring dessa tillfällen kommer löpande.

Hantverkslokal

Vår lokal ligger i samma hus som träningslokalen vid Wilhem Vibergs gata 172 i Klockaretorpets centrum i Norrköping.

Om du tar dig hit med bil finns det en avgiftsbelagd parkering att parkera på alldeles i närheten.

Nyttjar du istället Ösgötatrafiken är det närmast att ta spårvagn 3 mot Klockaretorpet och gå av vid hållplats Torsten Fogelqvists gata.

bottom of page