top of page

Dags för årets föreningsträff med gästabud!Då var det dags! Under helgen den 29-30 Juni bjuder vi in alla medlemmar i föreningen till föreningsträff ute på Lilla Gyllinge, hos Tom och Mia. Under lördagen och söndagen kommer det att finnas lite aktiviteter att sysselsätta sig med. Vi kommer sätta upp en ring att fäktas i för de som vill, det kommer finnas möjlighet att prova på hugg med skarpa vapen, potatishugg, spjutkastning mm. Vi kommer även att anordna lite medeltida lekar samt en enklare variant av "tornerspelsträning". Under lördagen får vi även besök av Västerås HEMA klubb som kommer att hålla i en workshop i tyskt spjut, vi anordnar gästabud på kvällen och under söndagen kommer det att finnas en första hjälpen aktivitet inriktad på hur vi hjälper en kamrat i rustning.


Gästabud:

På lördag kvällen ca 19:00, är det tänkt att vi sitter ned och har ett Gästabud tillsammans.

Tanken är ett litet knytkalas där varje person/sällskap tar med sig en medeltida maträtt och man gör så att det räcker till sig själv och 3 personer till.

Det är önskvärt att du bär historiska kläder till Gästabudet, samt att du själv står för egna matdon (ex tallrik eller skål, bestick, kopp/glas).

Ta med det du själv vill dricka.

Det kommer finnas en större grill att tillgå, kyl och frys för förvaring av mat.

Vill man ha tips på maträtt att ta med är det bara att höra av sig fråga, tex genom facebook/messenger.

Vi hoppas på att detta blir en trevlig och mysig stund ihop.


Övning i första hjälpen med rustning:

11.00 på söndagen så att vi hinner med den innan alla senare börjar bege sig åt olika håll.


Övrigt:

  • Det kommer finnas möjlighet att sova kvar på gården om man vill det, antingen slår du upp ditt eget tält, lånar sovplats i Toms och Mias röda tält eller sover på vår loge om du tycker det känns mer spännande. Vi löser det mesta.Vill du komma redan på fredagen och sätta upp ditt tält och hjälpa till med iordningställandet av evenemanget så går det bra säg till Mia eller Tom lite i förväg bara, samt meddela ungefär vilken tid du tänker komma.

  • Äger du ett skarp svärd som går bra att låna ut till att öva lite skarphugg ta gärna med detta, övriga som vill prova hjälps åt att ta med mjölkkartonger el dyl. att hugga på, vatten finns att tillgå.

  • Parkering: Bilar ställs på ridbanan som förra året


Har man frågor är det bara att säga till.

Varmt välkomna!

Comments


bottom of page