top of page

HLR-utbildningGenom RF-SISU har vi fått möjlighet att genomföra 2 tillfällen med HLR-utbildning för föreningens medlemmar. Mer information om anmälan finns i vår interna facebookgrupp.


Det första tillfället är den 11 April kl: 18.00-21.00 i Idrottens Hus, Klockaretorpet centrum

Det andra tillfället är den 18 April kl: 18.00-21.00 i Idrottens Hus, Klockaretorpet centrum


Innehåller och mål med utbildningen:

Målet med kursen är att deltagaren självständigt ska kunna identifiera ett hjärtstopp, larma och utföra hjärt-lungräddning samt använda en hjärtstartare.

På våra HLR-utbildningar har alla varsin HLR-docka att träna på. Det skapar möjlighet till alla ska få den mängd träning som är så viktig för att ta till sig och behålla kunskaperna under en längre tid. Utbildningen bygger på rekommendationer från Hjärt- och lungräddningsrådet. I kursen Hjärt-lungräddning med hjärtstartare lär våra instruktörer ut de kunskaper som behövs för att ge livräddande hjärt-och lungräddning, och hur man använder en hjärtstartare vid ett hjärtstopp.

I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment där deltagarna får lära sig lägga en person i stabilt sidoläge, behandla luftvägsstopp, agera vid ett hjärtstopp, göra HLR samt att använda defibrillering -hjärtstartare.

Utbildningen avslutas med att deltagarna även får lära sig tekniken för att hjälpa någon som  satt i halsen.

Comments


bottom of page